De maandlasten van je krediet berekenen, da’s toch kinderspel?

Hoe kan je de maandlasten berekenen van een lening? Zeer eenvoudig, iedereen kan het doen. Maak gewoon gebruik van de website van een bank. Daar kan je tegenwoordig naast informatie ook simulatie tools vinden om allerlei zaken te berekenen. Die kan je gratis en vrijblijvend gebruiken, dus haal er het maximum uit. Een lening is niet bij alle banken hetzelfde. Je zal dat zeker en vast wel zien als je aan de leningen gaat berekenen. De simulaties zijn op enkele seconden klaar, wat een gemakt.

Bereken hier de goedkoopste leningen!
.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden moet je nu dus voor informatie niet meer naar de bank. Daarmee bespaar je je heel wat tijd en gelukkig maar. De lange wachttijden die je soms had in het bankkantoor wil je niet meer meemaken. Nu neem je de computer of laptop erbij en kan je aan een lening simuleren. Het gaat dan vooral over de maandlasten die je wil kennen. Hoeveel kost een lening je per maand? Is het wel af te betalen? En bij welke bank moet ik hiervoor zien? Enkele vragen die bij iedereen naar boven komen als ze een lening willen aanvragen. Met zo een simulatie tool kan je snel aan de slag en heb je ook snel resultaat.

Wat moet je precies doen om een resultaat te bekomen via de online simulatie tool van een bank? Het is eenvoudig, voer twee zaken in om de berekening te starten. Het bedrag dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden van afbetaling. Dit zijn de twee belangrijkste factoren om een bedrag te berekenen. Bekijk goed de samenstelling van het bedrag. De afbetaling is namelijk een deel kapitaal en een deel kosten. Hoeveel die kosten zijn hangt af van het kostenpercentage. Dat hangt af van de bank waar je leent.

De ene bank rekent meer kosten aan dan de andere. En daar kan jij je voordeel mee doen, dus let er goed op bij een berekening. Hoe lager het percentage is hoe minder kosten jij moet betalen. En dat scheelt heel wat in de maand. Je bent dus niet verplicht om bij je vaste huisbank te blijven. Je kan ook bij een andere bank gaan lenen. Het is dan niet verplicht om je bankrekening en dergelijke ook te veranderen. Die kunnen bij je vaste bank blijven. De lening neem je gewoon elders en de terugbetaling ervan gaat via domiciliëring. Handiger kan niet.

Als je een berekening ziet waar je tevreden mee bent, en dat wil zeggen dat je het gewenste bedrag kan lenen tegen een aanvaardbaar kostentarief. Dan vraag je de lening aan, eventueel ook via de website van de bank. Dit zit allemaal handig en snel in mekaar. Het komt erop neer dat je je gegevens doorstuurt via de website van de bank. Dan is het wacht op antwoord van de bank, dat gaat in deze internettijden allemaal vrij snel.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.