Haal de max uit je hypotheek: zo berekenen je het uiterste!

Een woning kopen doe je maar een keer in je leven, in de meeste gevallen toch. Het is een moment waar je veel geld uitgeeft en waar je voor veel jaren een verbintenis aangaat met de bank. Laat het dus direct juist zijn en haal het maximum uit je hypotheek. Hoe je dat het best doet is in de eerste plaats via het internet. Je kan je max hypotheek berekenen op de website van een bank en dat gaat in enkele stappen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

De afbetaling van een hypotheek weegt maandelijks het meest op je budget. Als je ook maar enkele euro’s kan besparen dan moet dat zeker niet nalaten. Hoe je dat kan doen leggen we je graag in dit artikel uit. Het kan vanuit je eigen woning met de computer. Banken hebben al jaren uitgebreide websites waar potentiële klanten berekeningen kunnen uitvoeren. Op basis van enkele gegevens heb je al een resultaat op je beeldscherm staan. Het resultaat hangt af van enkele factoren, zoals: bedrag van aankoop, duurtijd lening, quotiteit en eigen middelen.

De quotiteit van een lening is een percentage. Dat geeft weer hoeveel eigen middelen je hebt tegenover het aankoopbedrag van de lening. Een voorbeeld: leen je voor een woning 200000 euro en je hebt 20000 euro eigen middelen dan is de quotiteit minder dan 100 %, want je eigen middelen gebruik je om al een deel van de aankoop te betalen. De bank verwacht ook vaak dat je nog eigen middelen hebt om de notariskosten te betalen. Dit bedrag hangt af van het klein of groot beschrijf van de woning.

Bereken dus de max hypotheek van dit moment. Vul de gegevens in op de simulatie en je hebt een resultaat. Dit is een eerste indicatie die je te zien krijgt van de kosten die je zal moeten betalen op de hypotheek. Is dat teveel naar jouw idee, dan kan je minder lenen of vergelijken met een andere bank. Dan zie je dat de kosten nogal kunnen verschillen en dat zie je in je maandelijkse afbetaling. Uiteindelijk wil je een laag kosten percentage om je woning te kunnen aankopen. Door te vergelijken merk je snel dat banken andere kosten percentages in rekening brengen en dat is in jouw voordeel, zeker als je de laagste kiest.

Het kan zijn dat die bank vraagt om je zichtrekening over te brengen en eventueel nog een verzekering daar afneemt. Dat kan ook het kostenpercentage beïnvloeden, maar dat bespreek je beter in een persoonlijk gesprek met de bank. Eens je een simulatie hebt gedaan en een aanvaardbaar voorstel hebt, dan moet je naar een bankkantoor gaan om het verder te bespreken. Zij gaan je dossier naar het hoofdkantoor doorsturen en bekijken of je dan effectief een hypotheek kan afnemen of niet.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.