Handige tips om de rente op je lening te berekenen!

Op zoek naar een lening voor jou volgend project? Dan kan je de rente op de lening berekenen via het internet. Je kan hiervoor nog naar een bankkantoor gaan, maar er is een snellere manier: via het internet. Alle banken hebben websites opgezet waar je alle informatie kan vinden. Dat kan al handig zijn om volledig op de hoogte te zijn hoe een lening in mekaar zit. Maar dus ook om de kosten te berekenen kan je hier je voordeel mee doen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Vaak gaat het over het kapitaal dat je wenst te lenen, maar nog belangrijker zijn de kosten of rente die daarbovenop komen. Want dat maakt een lening net duur of betaalbaar. De ene bank brengt meer kosten in rekening dan de andere dus daar moet jij goed in vergelijken. Start eventueel met jouw huisbank, daar ben je al jaren klant en je kent hun website al een beetje. Dat is een goed punt om met het vergelijken te beginnen. Kijk daarna verder naar andere bekende banken, nieuwe banken of internetbanken. Bij al deze banken kan je een lening aangaan, maar je zal snel zien dat de kosten nogal kunnen verschillen.
Voer de gevraagde gegevens in bij de berekening. Dat gaat over het kapitaal dat je wenst te lenen en de duurtijd van de lening. Het aantal maanden van afbetaling kan je ook nog zelf kiezen. Een langere duurtijd wil zeggen dat je minder moet afbetalen per maand maar meer kosten zal afdragen. Korte duurtijd is een hoger maandbedrag maar ook minder kosten per maand. Dat is een afweging die je zelf kan maken en zal ook afhangen van hoeveel budget je maandelijks kan spenderen aan een nieuwe lening.
Eens je zo een berekening hebt gemaakt dan kan je vergelijken met andere banken. Hoe hoog staat de rente daar en betaal je dan minder of meer kosten af per maand? Het is de bedoeling om de bank te vinden waar je de minste kosten moet afbetalen. Zo hou jij meer over per maand en dat is natuurlijk in jouw voordeel. Als je een groot bedrag leent dan komen daar ook een groot deel kosten bovenop en hoe lager je die kan houden hoe voordeliger voor jouw portemonnee natuurlijk.
De handige tools op de website van een bank zijn er om mensen niet meer naar een bankkantoor te laten gaan. Iedereen wint er tijd mee en iedereen heeft tegenwoordig ook een computer met internetverbinding thuis. Het kan zelfs op de smartphone. We doen tegenwoordig al onze bankzaken al online via het internet bankieren. Er komen nu ook meer en meer apps om dit via een smartphone te doen. Als je niet veel tijd hebt dan doe je dit best via een van deze toestellen. Het resultaat is hetzelfde als in een bankkantoor.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.