Zoveel moet je afbetalen: gratis online je lening berekenen!

Bij een lening is het handig om te weten hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Je hebt een groot bedrag nodig om een project te financieren of om een auto aan te kopen? Maar hoeveel zal er maandelijks van jouw budget gaan? Normale vragen en je kan het antwoord ook zelf bekomen door de website van een bank te gebruiken voor een berekening. Dat is volledig gratis en vrijblijvend. Dat wil zeggen dat je zoveel simulaties kan uitvoeren als je zelf maar wenst, tot je de beste voorwaarden hebt gevonden.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Begin bij je huisbank, daar ben je al klant en het lokaal kantoor kent je al een beetje. Ook al hoef je niet direct naar een kantoor te gaan om een lening te berekenen, het helpt wel als je iemand kan aanspreken. Zij kunnen je dossier eens bekijken en berekenen wat je nog kan lenen. Alle banken staan toe dat je 1/3e van je inkomsten uitgeeft aan leningen. Dat is niet anders bij je vaste bank, maar het kostenpercentage, daar kunnen ze misschien wel iets aan doen. Want dat maakt net het verschil bij de banken en ook voor jouw portefeuille. De kosten liggen bij de ene bank wat hoger dan de andere, uiteraard hoe lager hoe beter.
Heb je nu al wat informatie gekregen van je vaste bank, dan kan je verder vergelijken via het internet. Via de websites van banken kan je makkelijk en snel een lening simuleren. Het is maar een kwestie van een bedrag in te geven en een duurtijd van de terug betaling te kiezen. En met die gegevens heb je al een resultaat op het scherm staan. Makkelijker kan haast niet dus. Voer deze oefening bij meerdere banken uit, zodat je de beste voorwaarden kan vinden. De laagste kosten voor een lening zijn hier dus van belang. Zo betaal je minder af per maand en heb je meer geld in eigen zak.
Ben je niet tevreden met de resultaten dan kan je nog altijd de duurtijd van de lening aanpassen. Hoe langer je leent hoe lager het bedrag van de maandelijkse terug betaling is, maar hoe meer kosten je moet betalen. Verander het aantal maanden en kort zo de duurtijd in. Op die manier betaal je een hoger bedrag per maand, maar heb je wel minder kosten af te betalen over de gehele lening.
Het kan allemaal online, dus helemaal in je eigen tijd en in je eigen woonplaats, je hoeft je niet te verplaatsen voor dit soort informatie. En zelfs als je de lening wenst aan te vragen dan kan dat tegenwoordig via het internet. Al deze handige toepassingen zijn er om de klanten met gemak de info te vinden. Banken hebben het voordeel dat ze geen personeel moeten vrijmaken om een klant verder te helpen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.