Dé handleiding voor wie zijn rekening wil berekenen!

Een lening berekenen is geen lastige wiskunde. Maar wel enkele factoren die je moet weten om te starten. Uiteraard de aankoopprijs van de woning. Die weet je pas als je bent overeengekomen met de verkoper over de prijs van het huis of appartement. Het is een heuse verantwoordelijkheid om een lening aan te gaan. Maar je krijgt er wel veel voor terug. Een woning van jezelf, waar je je leven kan spenderen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Om een lening te berekenen kan je via het internet werken. Er zijn heel wat websites om dit te doen, maar het handigste is om een website van een bank uit te kiezen. Zij gaan je ten slotte het geld lenen en hebben ook handige rekenformules op hun site staan. Hierbij vergeet je geen zaken en heb je op het einde van de berekening een totaalbedrag. Een lening voor een woning en alles wat erbij komt zien, het is een gans verhaal. Informeer je goed op voorhand zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. De ene bank is de andere niet, en ook daar moet je in vergelijken. Betaal je liefst de laagste kosten op de lening? Kijk dan ook goed naar de bijkomende verzekeringen die je moet afnemen. Want hier kan het bedrag dan weer oplopen. Waar ze je korting geven op het ene moet je meer betalen bij het andere.

Ga dus niet te snel te werk en zeg ook niet zomaar ja op het eerste en beste voorstel. Vaak is dat toch te mooi om waar te zijn. En met de tientallen banken die er zijn in België kan je veel vergelijken en ook onderhandelen indien nodig. Als je zelf een goed dossier hebt, dat wil zeggen dat je toch wat eigen kapitaal hebt. Dan kan je de banken tegen mekaar uitspelen. Een nieuwe klant met laag risico ziet elke bank graag komen. Want daar gaat het om bij banken, om een klant te hebben die voldoende inkomsten heeft en een degelijke spaarboek. Zodat de lening zeker afbetaald zal worden.

Enkele zaken die in een lening berekening moeten zijn de kostprijs van de woning, schrijfkosten van de notaris, kosten voor registratie en dergelijke meer. Het K.I. of Kadastraal inkomen zal bepalen of je met een groot of klein beschrijf te maken hebt. Een Klein beschrijf is zeer interessant, want dan betaal je minder. Informeer hier goed naar als je gaat rondkijken voor woningen. Het kan je vele duizenden euro’s besparen tegenover groot beschrijf.
Ga aan de slag en bereken je lening op enkele seconden tijd. Met alle cijfers kan je zo aan de slag en weet je precies wat je moet betalen per maand en wat de schrijfkosten voor notaris zijn.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.