Je persoonlijke lening berekenen? Vergeet dit niet!

Met een persoonlijke lening kan je een nieuw project financieren, iets aankopen of gewoon je cash status wat verhogen. Handig, maar weet wel dat je op deze lening kosten moet betalen. Hoeveel dat precies is daarvoor moet je de persoonlijke lening berekenen en dat kan makkelijk gaan via het internet. Banken stellen je in staat om snel een lening te berekenen door handige tools op hun website.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Een bank is verplicht om de kosten die bij een persoonlijke lening erbij komen te vermelden op de website. Dus als je een simulatie wenst uit te voeren, dan zie je direct hoeveel je moet betalen per maand, inclusief de kosten die erbij komen. Een persoonlijke lening dat gaat vaak over een bedrag vanaf 2500 euro. Dus daar kan je al wat mee aanvangen. Maar besef wel dat je ook enige tijd bezig bent om dit terug te betalen. Het maandelijks bedrag is steeds inclusief kosten, op die manier betaal je alles in één keer af.

Om een persoonlijke lening simulatie te starten ga je naar een willekeurige website van een bank en klik door naar de lening pagina. Voer daar een bedrag in dat je wenst te ontlenen en kies het aantal maanden van afbetaling. Je bent klaar! Nu zie je een bedrag staan welke je elke maand moet afbetalen. Is dat teveel of te weinig, dan kan je nog steeds het aantal maanden aanpassen zodat je meer of minder moet betalen. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar ontstaan. Er zijn heel wat mensen die denken dat een lening aangaan gratis is. Maar het is pas als je begint af te betalen dat je ook kosten moet betalen. Zorg dus dat je budget goed op orde is zodat je niet in de problemen komt.

Om een persoonlijke lening te kunnen aanvragen moet je inkomsten kunnen voorleggen aan de bank. Zij willen dat het risico in jou als klant zo klein mogelijk blijft. Dat wil zeggen dat ze zekerheid willen dat je alles kan terug betalen. Dus je inkomsten moeten voldoende zijn en langs de uitgaven kant mogen er niet teveel andere leningen zijn. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Al de rest heb je nodig om je andere facturen mee te betalen. Het is dus aan de bank om die berekening te maken en je groen licht te geven als alles in orde blijkt zijn. Weigeren ze je aanvraag dan zijn je uitgaven te groot tegenover je inkomsten. Dan moet er eerst een andere lening weg zijn of je moet meer inkomsten kunnen voorleggen.

Vergelijk zoveel mogelijk banken door de lening simulatie uit te voeren. Alleen zo krijg je snel een beeld van welke band het interessantst is op vlak van persoonlijke leningen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.