De maandlast van je hypotheek? Geen geheimen! Nu berekenen!

Heb je een mooi huis of appartement op het oog? Dan wil je wel weten of je het kan betalen. De eerste stap die je dan moet zetten is het berekenen van je maandlast van de hypotheek. Op die manier weet je precies wat mogelijk is mocht je een bod overwegen. Handig is dat je dit allemaal vanuit je eigen huis kan uitvoeren. Je hoeft dus in een eerste fase niet naar een bankkantoor te gaan. Wil je meer weten hoe dit allemaal in mekaar zit? Lees het artikel zeker verder.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

De immo markt herleeft alweer enkele jaren, de Belgen kopen weer volop woningen. Je hoort en leest in nieuwsberichten dat woningen wel duurder worden. Maar daartegenover staat dat de banken heel wat oplossingen hebben om een hypotheek aan je te verlenen. In tegenstelling tot andere leningen heb je bij een woonlening wel meer zaken om mee rekening te houden. Het gaat immers over een groot bedrag en de duurtijd neemt een groot deel van je leven in beslag.

Hoe ga je nu best aan de slag? Via het internet is waar het allemaal begint. De banken hebben allen een zeer uitgebreide website en daar kan jij gratis gebruik van maken. Door je maandlast te berekenen via de online simulaties die ze aanbieden. Daar krijg je een pagina te zien waar je alle gegevens moet invullen om dan een maandbedrag als resultaat te zien. De gegevens die gevraagd worden zijn bedrag van aankoop, tijdsduur lening, eigen inbreng en bedrag dat je eventueel voorzien om werken uit te voeren.

Het is namelijk mogelijk om nog een extra budget te lenen om werken uit te voeren aan de woning. Het is een zeer interessante formule omdat je dan zo niet extra moet lenen. En je leent aan een interessant kostentarief. Er staan nog veel huizen waar heel wat werk aan nodig is. Daar kan je van profiteren door huizen te kopen die minder duur in aankoop zijn. En door werken uit te voeren creëer je een meerwaarde aan de woning.

Heb je alle gegevens ingevoerd via de simulatie pagina? Dan krijg je een bedrag te zien welke je maandelijks zal moeten betalen. Dit is een som van kapitaal en kosten die je in één bedrag moet terugbetalen. Is het teveel naar je budget, dan kan je enkele zaken aanpassen in de gegevens. Je kan opteren om minder te lenen of werken aan de woning uit te stellen. Bij het resultaat zie je ook een kostenpercentage staan. Dankzij de simulaties kan je meerdere banken met mekaar vergelijken om zo een hypotheek te kiezen met de laagste kosten.

Dat wil zeggen dat je de hypotheek kiest waar je het meeste kapitaal kan lenen. Op die manier kan je ook hoger bieden op een woning en dat is alleen maar in jouw voordeel.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.