Interesse in een hypotheek? Snel online je lening berekenen!

We kopen weer steeds meer en meer huizen. De huizenmarkt herleeft als het ware. Banken hebben het vertrouwen herwonnen en mensen kunnen opnieuw hypotheken aanvragen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je zomaar zonder nadenken het eerste beste voorstel moet aanvaarden. Kijk steeds verder dan je neus lang is en vergelijk zoveel mogelijk aanbieders. Zo betaal je minder kosten en kan je meer kapitaal lenen. Dat kan nodig zijn, mocht je nog willen renoveren aan een woning.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Een huis kopen is een avontuur. Niet alleen de verhuis op zich maar ook het renoveren en inrichten. Er zijn heel wat bestaande woning die niet meer conform zijn en dus aan vernieuwing toe zijn. Soms zijn ze van oppervlakte ook te klein, maar dan kan een opening en trap naar de zolderverdieping een oplossing bieden. Dit kan 1 tot 2 extra slaapkamers opleveren. Heel wat luxe erbij dus, maar alles heeft zijn prijs. Bereken goed wat de mogelijke kosten kunnen zijn als je gaat kijken om een woning te kopen. Dit kan flink oplopen, neem dus iemand mee met kennis van zaken. Beter teveel inschatten dan de werken halverwege moeten stopzetten. Je kan steeds een deel van die renovatiekosten mee lenen bij een hypotheek. Het is een interessante formule, want voor zulke bedragen is het de moeite om aan een lage rente te kunnen lenen. Zelfs een renovatielening komt vaak nog duurder uit, aangezien je die bovenop de hypotheek moet betalen.

Maar een eerste stap is dat je de hypotheek lening gaat berekenen en een idee krijgt hoeveel de lening je maandelijks zal kosten. Het zal een grote hap uit je budget nemen, maar dat is nu eenmaal zo met een woning. Zorg dat je met al je leningen samen tot 1/3e zit van je inkomsten. Dat laten banken toe om uit te geven aan al je leningen. Zo heb je toch nog marge voor andere kosten te betalen. Want alle andere facturen en dergelijke blijven maandelijks komen natuurlijk.

Je kan makkelijk en snel een hypotheek berekenen door naar de website van een bank te surfen. Daar geef je een bedrag in en tijd van afbetaling en je ziet een resultaat voor je staan. Dat bedrag moet je maandelijks afbetalen volgens de duurtijd van de lening. Kies een bank waar je de laagste kosten moet betalen, zo leen je meer kapitaal dan rente. En kan je dus ook een groter huis kopen of meer renoveren. Aangezien er toch heel wat banken in ons land zijn, heb je keuze genoeg. Je vaste huisbank lijkt een voordehand liggende optie, maar dat kan soms verkeerd uitpakken. Ga dus verder kijken, ook naar de minder bekende banken. Zij kunnen net een interessanter voorstel hebben. Je hoeft in de eerste plaats niet naar een bankkantoor. Je kan starten via de website, en bij verdere vragen of interesse een afspraak maken in een bankkantoor.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.