Zo kan je eenvoudig je maximale hypotheek berekenen!

Een woning kopen is een groot avontuur. Het kan je eerste huis zijn, of je bent op zoek naar iets groter of kleiner. Voor elk moment van je leven heb je andere noden en dan ga je aan het denken. Meer slaapkamers als er nog kinderen op komst zijn. Of als die net het huis uit zijn heb je al die lege kamers niet meer nodig. Heb je al een idee wat dat allemaal kan kosten? Een berekening is sneller gedaan dan je denkt. Dankzij het internet kan je zo aan de slag om een maximale hypotheek te berekenen. En de banken die verwelkomen je graag, je hebt dus voldoende keuze.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Banken zetten alles in het werk om nieuwe klanten te lokken via het internet. Niet alleen door advertenties te plaatsen op grote bekende websites en sociale media, maar ook door interessante aanbiedingen voor te stellen. Een gratis bankrekening of een gratis kredietkaart, zijn zeer interessant. Maar als we het over een woonlening hebben dan is het ook de moeite om via het internet te beginnen kijken. Je kan de eerste stap zetten door een simulatie uit te voeren via de website van een bank. Hoe zit dat in mekaar? Zeer eenvoudig eigenlijk. Je hoeft alleen maar een bedrag in te geven dat je wenst te lenen en het aantal jaar van afbetaling te kiezen. Wat volgt is het resultaat.

Dat resultaat geeft het maandbedrag in van de hypotheek. Dit omvat kapitaal en kosten die je in één bedrag elke maand moet afbetalen. Hoe kan je nu de maximale hypotheek berekenen? Door je eigen inkomsten en uitgaven eens naast mekaar te leggen. Inkomsten zijn uiteraard alles wat je uit loondienst of zelfstandige activiteit hebt en uitgaven zijn andere leningen en alimentatie. Banken laten toe van 1/3e van alle inkomsten samen, uit te geven aan leningen. Zo kan je je totale budget op orde houden en heb je nog voldoende over voor andere kosten. Het is belangrijk je budget op orde te houden, want er zijn nog heel wat andere facturen te betalen.

Heb je een simulatie gedaan? Goed zo, nu kan je beginnen te vergelijken. Voer nog enkele simulaties uit bij andere banken. Vergelijk alle kosten en bekijk de kleine lettertjes goed. Alleen zo kom je aan de maximale hypotheek die jij en je partner aankunnen. Is het niet nodig om tot het maximum te lenen, of heb je nog wat eigen kapitaal? Des te beter, want alles in een lening stoppen is ook niet altijd de beste oplossing.

Het is maar door te vergelijken en kennis op te doen over de hypotheek, dat je de beste voorwaarden krijgt. Banken halen je graag binnen als nieuwe klant. Maar je mag het spel gerust hard spelen. Zo betaal je het minste kosten af en kan je een groter kapitaal lenen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.