Op zoek naar een hypothecaire lening? Wij berekenen je maandlasten!

Als je snel resultaat wil om een hypothecaire lening te berekenen, dan is dit artikel zeer interessant voor je. Er is namelijk een makkelijke manier om een hypothecaire lening te berekenen. En dat is via de website van een bank. Je kan er al terecht om je online banking te beheren. Overschrijvingen in orde maken en bankkaarten aanvragen en dergelijke meer. Maar ook om lening in orde te maken, kan je nu via het internet gaan. Geen tijd meer verliezen in een bankkantoor. Handig, toch?

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Banken bieden al enkele jaren nieuwe klanten de kans om nieuwe diensten via hun website aan te vragen. Dat gaat van bankkaarten, zichtrekeningen tot een hypothecaire lening. Voor je gaat aanvragen is het best om je goed te informeren. Er is namelijk heel wat te weten over een hypothecaire lening of woonlening. Het gaat ook over een groot bedrag, een huis kost nu eenmaal vrij veel. Je moet zelf al wat spaargeld hebben vooraleer een bank je een lening zal toestaan. Zij willen immers garanties dat je de lening volledig kan terug betalen. En dat kan alleen als je een deel van het aankoopbedrag in eigen handen hebt. We spreken dan van de quotiteit. Als je minder dan 100 % leent dan heb je een deel van het geld in eigen handen. Leen je 100% dan heb je enkel geld voor de schrijfkosten van de notaris. En leen je meer dan 100 % dan leen je echt alles. Er zijn banken die dit toestaan, maar ze zijn in de minderheid.

De schrijfkosten van een lening gaan vaak ook over een groot bedrag. In sommige gevallen is dat al een struikelblok. Zorg dus dat je dit in eigen handen hebt om een zo goed mogelijke rentevoet te onderhandelen bij de bank. Een tweede punt waar een bank naar kijkt zijn je huidige inkomsten en uitgaven. Als je samen met je partner wil lenen dan zijn je inkomsten normaal hoog genoeg om een hypothecaire lening aan te gaan. Maar heb je nog andere leningen lopen, of een alimentatie te betalen? Die kosten worden immers meegenomen in de berekening. Iedereen kan tot 1/3e van zijn inkomen spenderen aan leningen. Hou hier dus rekening mee. Leen ook niet teveel, want je andere kosten blijven ook steeds komen.

Om de maandlasten te berekenen kies je enkele websites van banken uit en surf je naar de juiste pagina. Daar kan je een berekening uitvoeren om de maandlast tot op de cent te weten te komen. Bekijk ook het kostenpercentage daar vermeld, zo kan je lenen aan de beste voorwaarden. Door de bank te kiezen met de laagste kosten, betaal je minder af per maand, maar ook over de gehele duurtijd van de lening.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.