Zo pak je dat aan: het berekenen van je maximale hypotheek!

Een huis kopen is een grote investering. Dat zal je wel snel merken als je naar de vraagprijzen kijkt van woningen of appartementen die te koop staan. Gelukkig kunnen we hiervoor een hypotheek afsluiten zodat je maandelijks een afbetaling kan doen. Hoeveel je precies kan lenen hangt af van enkele factoren, welke je in dit artikel zal ontdekken. Begin met een berekening van je maximale hypotheek, op die manier kan je binnenkort een bod uitbrengen op de woning van je dromen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Een woning zoeken is makkelijk tegenwoordig. Er zijn tal van zoekertjessites die een groot aanbod hebben. Je kan ook kijken op de websites van immo kantoren zelf en daar een selectie maken op plaats, prijs en andere criteria. Maak een afspraak om de woning te bezichtigen. Het is vaak een eerste bezoek waar je de klik maakt of een woning interessant is of niet. Vaak hangt dat gevoel ook samen met de vraagprijs van de woning. Is dat toch wat teveel voor jouw portefeuille, dan haak je sneller af. Merk je dat de woning al wat langer te koop staat dan kan je afdingen op de prijs. Dat lukt vaak maar tot bepaalde hoogte, dus ga hier niet te agressief te werk.

Waar je wel met de nodige energie aan mag starten is het berekenen van een hypotheek voor een woning. Het gaat hier over een grote som geld die je voor veel jaren in je leven moet afbetalen. Hoe beter je hier je werk voor doet hoe minder kosten je moet betalen. En dat kan een groot bedrag opleveren over al die jaren. Bij een berekening van een hypotheek zie je een kostenpercentage vermeld staan. Hoe lager dat percentage is hoe beter voor jouw situatie. Dan betaal je minder af per maand en betaal je minder af over de gehele duurtijd van de lening. Dit is een belangrijke stap die je niet mag overslaan.

Om aan een berekening te beginnen kan je alle gegevens invoeren via het formulier op de website van een bank. Dat gaat over de kostprijs van de woning, eigen middelen, kosten voor eventuele renovatie en de notariskosten als die al bekend zijn. Na het invullen van deze gegevens kan u al een resultaat bekomen. Een totaalbedrag van kapitaal en rente welke maandelijks moeten terugbetaald worden. Doe deze simulatie bij enkele banken om op die manier de beste voorwaarden te verkrijgen. En dat is een hypotheek met de laagste kosten van dat moment. De rente voor woonleningen kan soms wat schommelen, maar dat komt vaak al op een groot verschil van kosten die jij moet betalen. Hoe lager de rente staat hoe beter dus. En dat is momenteel zo en banken zien hier nog niet direct verandering in komen. Profiteer dus van deze situatie. Op deze manier kan je meer kapitaal lenen en minder kosten afbetalen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.