Je hypotheek gratis online berekenen: meteen resultaat!

Eindelijk op zoek naar een woning om samen met je partner in te gaan wonen? Het is nu een zeer goede moment want de rente op hypotheken staat historisch laag. Het blijft nog altijd een serieus bedrag om te lenen, het is dus belangrijk dat je goed weet hoe het allemaal in mekaar zit. Om de kosten van een hypotheek online te berekenen kan je via de website van een bank gaan. Daar staat een uitgebreide simulatie tool die je alles kan berekenen in enkele seconden tijd.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Banken hebben alles ingezet op het internet. Klanten kunnen hun eigen bankzaken regelen via een online platform. Via elke computer, zelfs smartphone is dit mogelijk. Maak hier ten volle gebruik van want je spaart er tijd mee uit. En dat is net hetzelfde met een hypotheek online berekenen, via een handig formulier op de website van een bank kan je een volledige berekening maken. Enkele gegevens zijn dan wel nodig. Zoals het bedrag dat je wenst te spenderen aan de aankoop van de woning. De eigen middelen die je hebt, het spaarboekje dus. Eventueel nog extra renovatie kosten die je in het achterhoofd hebt. En dan nog de periode van afbetaling, welke minimaal 10 jaar is en meestal tot 30 jaar gaat.

Ook al heb je nog geen concrete woning op het oog, het is raadzaam om eerst een simulatie te maken. Op die manier weet je precies wat je aankan qua afbetaling en zo weet je ook welk bedrag je aan een woning kan uitgeven. Niets zo vervelend om een bod op een woning te doen, waarbij de bank aangeeft dat het te hoog gegrepen is. In sommige gevallen kan de verkoper van de woning een schadevergoeding eisen dan. Let hier dus goed mee op.

Tel al je inkomsten samen, van jou en je partner. Op die manier kan je de berekening starten. Het is namelijk van die inkomsten dat het geld komt om de hypotheek te betalen. Een bank laat toe om 1/3e van alle inkomsten samen te spenderen aan leningen. Een woonlening is dus geen probleem als je nog geen andere leningen hebt lopen. Is dat wel het geval dan is het de vraag hoeveel die andere leningen zijn en voor hoe lang de afbetaling nog loopt. Als het maar een korte periode is van enkele maanden dan tellen sommige banken ze niet meer mee in de berekening.

Als je alle gegevens correct invult dan zie je een bedrag verschijnen welke je elke maand zal moeten afbetalen. Pas de gegevens aan als je een lagere of hogere afbetaling wil. Kijk ook goed naar de kosten die je moet betalen op de hypotheek, door te vergelijken zal je merken dat sommige banken een lager kostentarief hanteren. Dat is natuurlijk interessant voor een woning te kopen, want je moet dan toch lange tijd afbetalen en daar komen ook heel wat kosten bij.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.