Hoe begin je aan het berekenen van een lineaire hypotheek?

Leningen berekenen voor een nieuwe woning lijken wel een puzzel, maar eigenlijk kan het makkelijk in orde gemaakt worden. De eerste stap is eentje die je zelf kan doen via het internet. Alle websites van banken hebben tegenwoordig tools waarmee je online berekeningen kan maken. Dat kan dus ook voor een lineaire hypotheek. De kostprijs voor een woning ligt een pak hoger dan bijvoorbeeld een auto, dus er komt heel wat meer bij kijken. De bank moet je aanvraag dan ook eerst berekenen en goedkeuren. Als de bank twijfels heeft dan zal je echter te horen krijgen dat de hypotheek niet mogelijk is.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Het is niet zoals bij een autolening waar je een vast bedrag leent voor de aankoop van een auto. Een woning heeft immers enkele specifieke zaken nodig om de lineaire hypotheek te kunnen berekenen. Dan hebben we het natuurlijk ten eerste over de aankoop van de woning zelf, hoe hoog is de prijs. Dat is het startpunt van alles, want het moet ook in je budget passen om dit af te betalen. De tweede stap zijn de eigen middelen die je kan inbrengen. Zijn er voldoende spaargelden om een deel van de aankoop te kunnen financieren, of op zijn minst de schrijfkosten van de notaris te bekostigen? Daar kijkt een bank ook naar, zeker om je kostenpercentage te berekenen. Als je geen spaargeld hebt en je moet alles lenen, dan heb je een quotiteit van meer dan 100 %. Banken zitten hier niet meer zo op te wachten en staan dit minder en minder toe. Want dat wil zeggen dat je voor zowel de aankoop van de woning moet lenen en de kosten van de notaris moet lenen. Er zijn banken die toestaan om een hypotheek te geven voor de woning en een persoonlijke lening voor de schrijfkosten. Als je dit allemaal kan afbetalen tenminste.

Een lineaire hypotheek berekenen kan je dus in de eerste plaats via het internet doen. De tools zijn er aanwezig en je hoeft je woning er nog niet voor uit te komen. Vergelijk zoveel mogelijk banken om de kosten goed in de gaten te houden. Want het zijn de kosten die het totaalbedrag kunnen laten oplopen. En hoe minder je moet afbetalen hoe beter natuurlijk voor je portefeuille. Start eventueel bij de bank waar je al jaren klant bent, zij kunnen je een voorstel doen. Maar ga ook bij andere banken, zelfs de banken die je nog niet zo goed kent. Nieuwere banken hebben vaak een interessant aanbod omdat ze nog veel nieuwe klanten aan zich willen binden.

Heb je een degelijk voorstel gevonden dan kan je een afspraak maken met het bankkantoor in de buurt. En daar alles verder bespreken. Ga niet te snel te werk en teken ook niet onmiddellijk. Stel al je vragen en pas als je echt zeker bent kan je de knoop doorhakken.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.