De lasten van je krediet ontdekken? Nu gratis je lening berekenen!

Bereken een lening snel via het internet. De banken hebben al jaren een degelijk systeem uitgewerkt zodat klanten hun bankzaken via een website kunnen beheren. Maar ook potentiële klanten kunnen via het internet berekeningen uitvoeren. Handig om een lening uit te rekenen, zodat je weet wat je moet afbetalen per maand. De kosten van een lening zijn dan ook handig na te kijken, op basis daarvan kan je verder vergelijken of toch de lening aanvraag indienen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

De lasten van een krediet is iets waar veel mensen niet onmiddellijk aan denken. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar in het leven geroepen. Op elke dienst die je afneemt bij een bank betaal je dus kosten. Ook voor een bankrekening en bankkaart is dat zo. Hoeveel die kosten bedragen hangt dan weer af van de soort dienst en bij welke bank je ze afneemt. Het kan zijn dat je vaste huisbank net hogere kosten in rekening brengt. Dan kan het interessant zijn om bij een andere bank te gaan kijken. Doe geen moeite om naar een bankkantoor te gaan, hiermee verlies je alleen maar veel tijd. In de plaats daarvan neem je je computer en surf je naar enkele websites van banken. Op weinig tijd heb je enkele berekeningen gedaan en kan je beginnen vergelijken.

Tijdens een berekening zie je dat de kosten apart vermeld staan. Ook met de afkorting JKP bij. Deze staat voor Jaarlijks kosten percentage. Hoe minder je wil afbetalen hoe lager dit percentage moet zijn, dat is logisch. Er zullen altijd kosten zijn op een lening, dus daar kan je niet van onderuit. Maar je kan er dus wel op letten om zo weinig mogelijk te betalen. Vergelijk zoveel mogelijk banken, er zijn er genoeg in ons land. Je hebt de bekende banken met een groot klantenbestand, de nieuwere banken die vaak interessante acties hebben en de internetbanken. Hierbij regel je alles via een website, ze hebben vaak geen kantoren in de buurt waar je kan langsgaan.

Om de lasten van een lening te berekenen kan je de simulatie tool gebruiken van een bank. Hierbij geef je een bedrag in dat je wenst te lenen en kies je het aantal maanden van afbetaling. Deze twee gegevens heb je nodig om al tot een resultaat te komen. Je krijgt een totaalbedrag te zien welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Dit bedrag is een optelling kan kapitaal en lasten. Wil je minder afbetalen dan kan je kiezen om langer af te betalen. De duurtijd verlengen zal het bedrag per maand lager brengen, maar zo betaal je meer kosten aan de bank. Het is kiezen wat je het liefst hebt naar afbetaling toe.
De duurtijd om een lening is dus vrij kort als je via het internet kan werken. De aanvraag is ook zo gedaan, je moet alleen nog wachten op het antwoord van de bank. De verwerking hiervan gaat over het algemeen vrij snel, dus je zal snel horen of de lening goedgekeurd zal worden of niet.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.