Zo kan je het maandbedrag van je hypotheek berekenen!

Op zoek naar een manier om te berekenen hoeveel het maandbedrag van een hypotheek kan zijn? Zoek niet verder, dit artikel geeft alle geheimen vrij en geeft je nog enkele extra tips. Het is allemaal niet zo geheim eigenlijk, maar voor een hypotheek komt er wel wat bij kijken. Een woning kopen doe je niet op een dag, hier gaat heel wat voorbereiding aan vooraf en dat wil je zo goed mogelijk doen. Zorg dus voor een goede basis, dan heb jij de beste hypotheek die je maar kan dromen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Om een maandbedrag van een hypotheek te berekenen heb je enkele zaken nodig. Om te beginnen een computer met internetverbinding. Dat heeft iedereen intussen, het kan zelfs met een smartphone. Zoek ook de gegevens bij mekaar die je moet invoeren. Dan hebben we het over bedrag van aankoop, duurtijd van de lening, het bedrag dat je zelf wil en kan investeren en de werken die je aan de woning wil uitvoeren. Bij een nieuwbouw zal je geen werken meer uitvoeren, hou daar wel rekening met 21 % BTW die op het aankoopbedrag bovenop komt.

Als je een te renoveren woning koopt dan zal je wel enkele zaken willen aanpassen en dat kan alleen maar met geld. Heb je geen eigen middelen hiervoor dan kan je hier extra kapitaal voor lenen via de hypotheek. Dit is op zich wel een interessante oplossing, want je leent aan een vrij interessante rente. De meeste banken schakelen tegenwoordig wel een schatter in. Hij komt eerst kijken naar de woning en de noteert de werken die je wil uitvoeren. De waarde van de woning moet in verhouding zijn met het bod dat je uitbrengt. Maar dat komt maar als je de lening ook effectief aanvraagt.

Bereken het maandbedrag door alle gegevens in te voeren. Wat je niet hebt vul je niet in, je zal wel een cijfer te zien krijgen. Het maandbedrag van een hypotheek is steeds een deel kapitaal en kosten die je moet terugbetalen. Het kosten gedeelte kan je inperken door een hypotheek te kiezen met zo laag mogelijk kostenpercentage. En daarvoor is het makkelijk dat je dit online kan doen. Op die manier vergelijk je zoveel banken als je zelf maar wil. Informeer ook naar de schuldsaldo verzekering en andere verzekeringen die je wel of niet moet afnemen via de bank. Dat kan ook het kostenpercentage beïnvloeden, maar dat zal je maar merken als je een simulatie uitvoert.

Er zijn gelukkig heel wat banken om uit te kiezen dus je kan aan de slag met te vergelijken. Kijk ook verder dan alleen je vaste huisbank, het kan zijn dat die een niet zo interessant aanbod hebben. Of net wel, wie weet. Bekijk alles goed en vergelijk zoveel mogelijk. Speel de banken tegen mekaar uit, het is altijd mogelijk dat ze nog een lager tarief voorstellen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.