Geld lenen kost geld: zo kan je alle lasten berekenen!

Iedereen kent de slogan ‘geld lenen kost geld’ intussen wel. Deze is niet zomaar in het leven geroepen. Het is namelijk zo dat veel mensen niet weten dat er kosten in rekening gebracht worden als je een lening aangaat. Hoeveel deze kosten zijn hangt af van het bedrag dat je leent, de duurtijd en de soort lening. Banken hebben tegenwoordig de verplichting om bij reclame, simulaties of informatie het JKP of jaarlijks kosten percentage te vermelden. Zo ben jij steeds op de hoogte van de kosten die erbij zullen komen. Maar hoe kan je die nu berekenen?

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Als je naar een bank gaat voor informatie dan moet je nooit betalen. De bankbediende geeft antwoorden op je vragen en jij kan tevreden naar huis. Maar na het gesprek moet je geen geld geven of krijg je geen factuur mee naar huis. Het is pas als je een dienst afneemt bij een bank dat je kosten moet betalen. Voor een zichtrekening en online banking betaal je ook kosten. Elke bank heeft zijn eigen tarief dus je kan kijken of je huisbank bij de duurdere of goedkopere banken is. Voor een lening is het interessant omdat je dan meerdere banken met elkaar kan vergelijken. Via een online simulatie heb je direct resultaat en kan je zoveel banken vergelijken als je zelf wil.

Een lening simulatie zit heel eenvoudig in mekaar. Het komt erop neer om enkele gegevens in te voeren en de berekening te starten. Het gaat dan in de meeste gevallen over het bedrag dat je wenst te lenen en de duurtijd van de lening. Die twee zaken zijn al van belang, maar ook het type lening. Je kan lenen voor een auto, huis of een persoonlijke lening. Op elk van die soorten leningen zal de bank een ander tarief gebruiken naar kosten toe. En zoals eerder vermeld heeft de ene bank hogere kosten dan de andere bank. Het is dus zaak om er de bank uit te kiezen die de laagste kosten op dat moment heeft.

De simulatie kan je hierbij helpen, vergelijk zoveel banken via hun websites en je hebt zeer snel een resultaat. Heb je een mooi aanbod gevonden maar is het bij een andere bank dan je huisbank? Geen probleem, je kan zonder problemen een lening aanvragen bij een andere bank en je vaste bankzaken zoals een rekening en bankkaarten bij je huisbank laten lopen. De nieuwe lening zal dan via domiciliëring afgenomen worden van je huidige rekening.

Nu weet je hoe het in mekaar zit om een lening aan te vragen en te vergelijken bij banken. Vergeet dus niet om naar de kosten te kijken want die kunnen bij grote bedragen nogal oplopen. Op die manier bespaar je geld en hou je op het einde van de maand meer over in je eigen portefeuille.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.