Je hypotheekbedrag berekenen? Geen probleem!

Heb je een mooie woning of appartement op het oog? Goed zo, dan kan je van start gaan met banken te benaderen om een hypotheek aan te vragen. Doe dit stap voor stap en overhaast je niet. Je wil niet te snel een lening ondertekenen, het is best om zoveel mogelijk banken te vergelijken. Zeker naar kosten toe is dit een interessante oefening. Banken moeten ook verdienen en de ene bank rekent meer kosten aan dan de andere. Daar kan jij het nodige voor doen om de hypotheek te kiezen met de beste voorwaarden.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Het internet is een deel geworden van ons dagelijks leven, we zetten het in om voedsel aan te kopen, kledij thuis te laten leveren en nog zoveel meer. Maar je kan ook voor heel wat informatie vinden via zoekmachines. Daar kan je optimaal gebruik van maken als je op zoek bent naar een hypotheek. Banken hebben namelijk alle informatie op hun websites staan, jij kan gewoon alles zoeken en een hypotheekbedrag berekenen. Het is allemaal zeer eenvoudig gehouden, zelfs als je een leek bent op het internet.

De berekening kan je starten door een bedrag in te voeren dat je wenst te lenen. Dit is vaak het aankoopbedrag van de woning. Kies ook de duurtijd van je lening dat kan gaan van 10 tot 30 jaar. Daarnaast heb je de optie om nog een extra bedrag te vermelden dat je wenst te spenderen aan werken van de woning. Ook nog een invoerveld om aan te geven hoeveel spaargeld je hebt staan. Dat zijn de gegevens die nodig zijn om een hypotheekbedrag te berekenen. Handiger kan haast niet. En deze manier van werken heb je op elke banken website.

Het verschil is dat de ene bank meer kosten zal aanrekenen dan de andere. En dat is interessant voor jouw portefeuille. Want dan kan je er de bank uitkiezen met de laagste kosten, zo leen je meer kapitaal en kan je hoger bieden op een woning. Een afbetaling is steeds een deel kapitaal en een deel rente. Sommige banken laten zelfs toe in het begin een lagere afbetaling te kiezen. Deze stijgt dan na verloop van tijd. Dit geeft als voordeel dat je in het begin meer kan overhouden per maand. De aankoop van een woning is een heuse investering. Maar de inrichting ervan kost ook nog eens heel wat geld.

Start dus met zoeken via het internet, eens je een goed aanbod hebt gevonden kan je afspraak maken met de bank. Zij gaan je dossier bekijken en de mogelijkheden bespreken. Als je dat wenst dan kan het kantoor bij de hoofdzetel vragen of een lening zou goedgekeurd worden. Krijg je groen licht dan kan je de lening definitief aanvragen en het avontuur laten beginnen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.