Direct de maandlasten van je lening berekenen, met deze handige tool!

Je hoeft niet meer zoveel tijd te spenderen aan het berekenen van de maandlast van een lening. Banken maken het de klanten zo makkelijk tegenwoordig. Dankzij het internet kan je al alles beheren, overschrijvingen maken en dergelijke meer. Maar ook als je je wenst te informeren dan kan je aan de slag via de website van de bank. Handig, want het is een heuse tijdbesparing en je kan meerdere banken vergelijken. Zo heb je een lening aan de beste voorwaarden.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Het is interessant om te weten hoeveel de maandlast van een lening kan zijn. Zo kan je berekenen hoeveel impact het zal hebben op je budget. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Dat zijn alle leningen samen. Voor de meeste gezinnen gaat dat dan over een woonlening, autolening en mogelijk nog een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Als alleenstaande heb je minder inkomsten en kan je dus in principe ook minder lenen. Maar ook dan moet de eerste stap zijn om de maandlasten te berekenen en zo te bepalen of het haalbaar is of niet. Banken hebben de regel ingevoerd zodat jij niet te veel zou lenen en ook geen problemen hebt met de afbetaling. Maar ook voor banken zelf is het belangrijk om leningen te kunnen geven en klanten te hebben die alles kunnen terugbetalen.

Hoe ga je nu aan de slag om de maandlasten van een lening te bereken? Surf via de computer naar enkele websites van banken. Er zijn er heel wat, kies er dus om te beginnen enkele uit. Klik door naar de pagina waar je een lening simulatie kan uitvoeren en voer daar een bedrag in dat je wenst te lenen. Daarnaast kies je het aantal maanden voor de afbetaling. Je zal zien hoe meer maanden je kiest hoe lager de maandlast zal zijn. En hoe minder maand hoe hoger de maandlast. Weet wel dat je kosten moet betalen, dus hoe langer de afbetaling loopt hoe meer kosten je moet betalen.

Eens je een simulatie hebt gedaan waar de laagste kosten vermeld staan, kan je overgaan tot de aanvraag van de lening. De laagste kosten van een lening staan vermeld als JKP of jaarlijks kosten percentage. Hoe lager het percentage hoe minder kosten je zal moeten betalen over de looptijd van de lening. Goed in de gaten houden dus en niet te snel willen handelen.

De aanvraag van een lening kan je ook aangaan via de website van een bank. Stuur al je gegevens door en de aanvraag zal in behandeling genomen worden. Een bank kijkt naar jouw inkomsten en uitgeven van het moment en maakt de berekening of er nog een lening bij kan. Langs de uitgaven kant zijn andere leningen en alimentatie belangrijk. Langs de inkomsten heb je uiteraard alle verdiensten uit loonverband of een zelfstandige activiteit.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.