De kosten van je lening berekenen? Geen probleem!

Hoe kan je de kosten van een lening berekenen? Moet je daarvoor nog naar een bank gaan en veel tijd kwijtraken? Helemaal niet. Dankzij het internet en de zeer uitgebreide websites van banken kan je vanuit je eigen huis aan de slag. Met de laptop of zelfs smartphone kan je een website van een bank bezoeken. Je kent heus wel enkele banken die via het internet opzoekt, of je eigen huisbank is een goed startpunt. De kosten van een lening hangen af van enkele factoren, welke dat precies zijn ontdek je in dit artikel.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Veel aanbieders van banken wil zeggen dat jij als consument hier voordeel uit kan halen. Aangezien de banken allemaal andere kosten in rekening brengen, kan jij op zoek gaan naar een bank waar de kosten het laagst zijn. Hoe je dat dat doet, leggen we je hier graag uit. Je hoeft dus niet naar een bankkantoor te gaan om daar je kostbare tijd te verspillen. Als je even tijd hebt thuis, neem je de laptop erbij en surf naar enkele websites van banken. Zoek daar naar de pagina waar je een lening simulatie kan uitvoeren en ga aan de slag. Voer een bedrag in dat je wenst te ontlenen en kies het aantal maanden van afbetaling. Je ziet onmiddellijk het resultaat verschijnen. Let nu ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Is dit hoger dan een andere bank voor hetzelfde bedrag, dan kan je best verder blijven zoeken.

Wees niet tevreden met één simulatie en kijk ook verder dan je eigen huisbank. Zij kunnen net hoge kosten in rekening brengen en dat moet je niet willen. Ook al heb je daar al je bankzaken al, je kijkt ook eens best naar andere banken. Je hoeft niet al je rekeningen en bankkaarten mee te verhuizen. Tegenwoordig is het perfect mogelijk om bij meerdere banken verschillende diensten te hebben. Zo kan je dus optimaal profiteren van een leuke aanbieding bij een bank. Bijvoorbeeld een gratis kredietkaart of een goedkope lening.

Heb je een lening simulatie gedaan waarvan de kosten het laagst waren? Dan kan je verder klikken en de aanvraag eventueel indienen. Dat kan ook vanop de website van de bank. Je hoeft je dus nog altijd niet te verplaatsen. Voer gewoon alle gegevens in en stuur dat door. De bank zal dan je dossier opmaken en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bij een aanvraag moet je ook je inkomsten en uitgaven doorsturen. Zo kan er een berekening gemaakt worden van wat je precies kan lenen. Banken houden vast aan de regel dat iedereen 1/3e van zijn inkomsten kan uitgeven aan leningen. Heb jij nog geen andere leningen lopen? Dan krijg je zeer waarschijnlijk groen licht bij de aanvraag.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.