Je startershypotheek berekenen? Fluitje van een cent!

De woning van je dromen gezien? Tijd om een startershypotheek te berekenen dus. Dat kan je makkelijk beginnen door een website van een bank te zoeken en daardoor te klikken naar de pagina om hypotheken te simuleren. Er bestaat inderdaad een simulatie tool die banken gratis ter beschikking stellen. Maak er zoveel mogelijk gebruik van, want je kan er wat van leren. Op de eerste plaats hoeveel kosten bij je hypotheek zullen komen en hoeveel je moet afbetalen per maand.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Een woning kopen is vaak een eenmalige gebeurtenis in je leven, maak dus dat je er geen spijt van krijgt. Door bijvoorbeeld te snel in te tekenen op een voorstel. Als je dan verder gaat vergelijken kan het zijn dat je een bank hebt gevonden die betere voorwaarden kon aanbieden. Dat scheelt vaak duizenden euro’s. Geld dat jij inderdaad moet ophoesten voor de volledige duurtijd van de lening. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk te vergelijken. Er zijn voldoende banken in ons land die je een hypotheek willen geven, zeker als je een goed dossier kan voorleggen.

Om een hypotheek aan te kunnen moet je natuurlijk inkomsten hebben. Als je samen met je partner leent en allebei een voltijdse job hebt, dan mag er geen probleem zijn. Tenzij je nog andere leningen hebt lopen die zwaar doorwegen op het budget. Bijvoorbeeld een autolening en persoonlijke lening. Dan moet je eens nagaan hoeveel je nog kan lenen. Banken laten toe om 1/3e van alle inkomsten samen aan leningen uit te geven. Dat is vaak voldoende om een hypotheek te nemen en daarnaast nog een lening af te sluiten. Alles is afhankelijk van je inkomsten en uitgaven van dat moment. Vaak heb je ook de optie om die bedragen in te geven via de lening simulatie. Op die manier heb je een totaalbeeld en weet je onmiddellijk waar je voor staat.

Na een simulatie hoef je nog niet direct te beslissen. Hou de berekening bij of print deze af en gebruik ze mocht je een gesprek aangaan met een bank. Dan kan je bewijzen dat andere banken een lager tarief hanteren en kan je eventueel onderhandelen. Denk dat het je duizenden euro’s kan besparen door de bankbediende het vuur aan de schenen te leggen. Het is op zulke momenten dat je je niet mag laten doen. Ben je niet tevreden met het voorstel, vraag dan bedenktijd. Op die manier kan je nog andere voorstellen krijgen die mogelijk nog lager zijn.

Via het internet kan je dus een eerste stap zetten om een startershypotheek te berekenen. In enkele seconden tijd heb je al een resultaat voor je staan. Herhaal deze stap bij elke bank dat je maar wil om zo uiteindelijk de beste voorwaarden te vinden.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.