De maandlasten van je hypotheek berekenen? Geen probleem!

Heb je plannen om samen met je partner een woning te kopen? Maar je bent nog onzeker over de financiële kant, dat hoeft niet langer. Je kan via het internet berekeningen maken van een hypotheek zodat je tot op de eurocent weet hoeveel je maandelijks moet betalen. Zoek even op hoeveel de inkomsten samen zijn, dit bedrag heb je nodig om een berekening te maken. Ook hoeveel je wenst uit te geven aan de woning. Het kan zijn dat je de uitgave moet afstemmen op de mogelijkheden van de lening.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Voor je dus begint te zoeken naar een woning, bereken eerst hoeveel je maximum kan lenen. Zelfs al ga je een bod doen op een woning die je niet kan betalen, er is geen enkele bank die je een hypotheek zal geven als ze denken dat je de afbetaling niet aankunt. Een woning afbetalen neemt een grote hap uit het maandelijks budget van een gezin. Leen dus niet te veel en zorg dat je nog een spaarpotje kunt overhouden. Om een berekening te starten kan je een bank kiezen om een simulatie te berekenen. Voer hier alle gevraagde gegevens in.
Dan hebben we het over bedrag van aankoop, bedrag om eventueel renovatie uit te voeren, eigen middelen, notariskosten, inkomsten van de ontleners. Met deze gegevens kan je een berekening afwerken en een resultaat bekomen. Het resultaat is dan het bedrag welke je maandelijks moet afbetalen. Dat bedrag is een deel kapitaal en een deel kosten die je samen aan de bank moet terugbetalen. Heb je zelf het gevoel dat dit teveel is, dan leen je best wat minder om meer kunnen over te houden op het einde van de maand. Niets is zo lastig dan een lening te hebben waarbij het water je aan de lippen staat. Een bank zal hier ook op toezien want zij staan niet meer toe dan dat je 1/3e van alle inkomsten samen kan spenderen aan alle leningen samen. Dus als je nog een autolening hebt lopen dan is er al een deel kapitaal dat daarvoor zal gebruikt worden.
Om een zo voordelig mogelijke hypotheek te bekomen moet je zoveel mogelijk banken vergelijken. Alleen op die manier zie je wat het aanbod is op die moment en kan je de beste voorwaarden verkrijgen. Door de gratis simulatie tools op de websites van alle banken kan je dit dus in je eigen tijd doen. Je hoeft niet naar een bankkantoor te gaan om dit te bekomen. Pas als je enkele voorstellen via simulaties hebt kan je een gesprek plannen met een bankbediende. Op die manier kan je misschien nog onderhandelen over het kostenpercentage. Zorg dat je niet te snel ja zegt tegen een voorstel in een bank, vergelijk en onderhandel tot je echt de beste voorwaarden hebt. Een hypotheek neem je immers voor veel jaren, dus moet het financieel in orde zijn.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.