Wat kost jouw krediet? Bereken gratis online je rente!

Hoeveel kost een lening tegenwoordig. Het is lastig om daar een antwoord op te plakken want elke bank brengt andere kosten in rekening en de rente past zich steeds aan. Je hoeft geen moeilijke berekening te maken om dit te achterhalen, banken hebben via hun website een simulatie tool om de rente te berekenen. Op die manier kan je een berekening gratis maken en hoef je hier ook niet voor naar een bankkantoor. Dat is dus al mooi meegenomen, maar er komt nog meer in jouw voordeel.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Doordat je per bank de rente kan berekenen kan je op die manier ook de meest voordelige lening zoeken op dat moment. Banken brengen kosten in rekening als je een dienst afneemt. Steeds afhankelijk van de soort dienst, hoeveel je wenst te lenen en de duurtijd zullen de kosten dus oplopen. Maar de ene bank is de andere niet en daar kan jij je voordeel mee doen. Door zoveel mogelijk banken te vergelijken op dezelfde dienst. Een krediet aangaan is iets waar je even stil moet bij staan. Je leent een groot bedrag om een aankoop te verrichten of wat cash op je zichtrekening te krijgen. Dat is wel leuk, maar je moet alles ook zien terug te betalen. Een krediet is een samenstelling van kapitaal en rente die je samen moet terugbetalen.

En het is net op de rente dat je moet letten als je een simulatie uitvoert. Op de website van een bank zie je ook vaak JKP of jaarlijks kosten percentage staan. Hieruit kan je afleiden hoeveel de kosten zullen zijn. Hoe hoger het percentage is hoe meer kosten je moet betalen. Belangrijk is dus om zoveel mogelijk banken te vergelijken om de laagste kosten te vinden. En dat kan makkelijk via het internet. Je hebt waarschijnlijk ook al online banking. Banken voorzien nu dat klanten alles zelf online kunnen doen. En dat werkt zeer goed.

Zet het internet dus optimaal in om de rente te berekenen van een lening. Vul een bedrag in dat je wenst te lenen en kies het aantal maanden van afbetaling. Kies een langere of kortere betaalperiode om de maandelijkse afbetaling naar wens te maken. Op die manier kan je aan de hand van je eigen budget kiezen hoeveel je per maand zal afbetalen.

Je bent dus vrij een bank te kiezen. Start eventueel bij je huisbank, het is mogelijk dat ze je een goed kostentarief kunnen aanbieden. Maar vergelijk dan verder bij andere banken. De vaste waarden zijn de banken die je al veel jaren kent, maar er zijn ook heel wat nieuwe banken die eenzelfde aanbod hebben en mogelijk lagere kosten. Zeker het bekijken waard dus. Je kan zelfs via de website van een bank de lening aanvragen mocht dat nodig zijn. Via een bankkantoor kan ook, maar als dat geen vereiste is ben je sneller klaar via het internet.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.