Wat moet je aflossen voor je lening? Hier kan je het berekenen!

Vraag je je af hoeveel een lening in jouw geval zou kosten per maand? Er zijn veel mensen op zoek naar een autolening om een mooie nieuwe auto te kopen of een persoonlijke lening om wat extra cash op de rekening te hebben staan. Niets zo leuk om niet aan je spaarcenten te moeten komen of niet bij vrienden te moeten lenen. Een berekening van de aflossing kan snel gedaan zijn via de website van een bank. Je hebt er alle baat bij om het op deze manier te doen want zo kan je de beste voorwaarden vinden.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Banken hebben de digitale weg al even ingezet om nieuwe klanten te vinden. Het internet is een ideaal platform om veel mensen aan te spreken. Sociale media en reclame wordt volop ingezet om aanbiedingen te verspreiden. Ook banken moeten hun diensten zien te verkopen. En op die diensten verdienen ze geld door kosten in rekening te brengen. Dus voor een lening is het handig om je aflossing te kunnen berekenen, op die manier zie je de verdeling tussen kapitaal en kosten die je moet terugbetalen.

Bereken een lening door naar een website van een bank te surfen, klik door naar de pagina waar je de simulatie tool te zien krijgt. Kies de soort lening (autolening, woonlening, persoonlijke lening) en voer een bedrag in dat je wenst te lenen. Kies nu ook het aantal maanden voor de afbetaling. Hier heb je keuze tussen een korte en lange duurtijd. Kort wil zeggen dat je een hogere afbetaling hebt per maand maar minder kosten. Omgekeerd, een lange duurtijd is een lagere afbetaling per maand maar meer kosten betalen.

Om een keuze te maken uit de vele banken die er zijn kan je dus aan het vergelijken gaan. Waarom moet je al die banken vergelijken? Om de kosten te bekijken, want daar verschillen banken nogal in. De ene bank is duurder dan de andere en daar kan jij je voordeel uit halen. Door te blijven vergelijken zal je wel een lening vinden met de laagste kosten en dat is het interessantst voor jou. Zo betaal je het minst af per maand en hou je dus meer geld in eigen zak over.

De slogan ‘geld lenen kost geld’ ken je waarschijnlijk wel al. Het is om mensen er attent op te maken dat je bij een afbetaling niet alleen kapitaal moet terugbetalen maar ook kosten. Het zijn de kosten waar banken op verdienen, maar als jij er goed op let dan kan je door te vergelijken de beste voorwaarden halen. Ga het internet op en zoek enkele banken, er zijn er genoeg. Je eigen vaste huisbank niet vergeten, zij kunnen je vaak ook helpen. Al was het maar om een eerste simulatie uit te voeren. Laat de kans niet liggen om van bank te veranderen als je elders lagere kosten kan betalen voor hetzelfde product.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.