Je hypotheek online laten berekenen? Dat kan!

Hoe vaak ben jij de laatste jaren nog naar een bankkantoor gegaan? Kan je het op één hand tellen? We gaan steeds minder snel naar een bankkantoor, omdat we al onze bankzaken via het internet beheren. En zelfs betaling doorsturen via een app op de smartphone. Er zijn zoveel nieuwe toepassingen die we nu dagelijks gebruiken en ons zoveel tijd besparen. Ook een hypotheek berekenen kan al even via het internet. Een eerste stap is niet meer ingeven dan een bedrag en aantal maanden van afbetaling kiezen. Het is sneller en het resultaat is net hetzelfde.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Je hoeft dus niet meer staan aan te schuiven in een kantoor en iemand het werk laten doen. Neem bij je thuis de laptop erbij en surf naar een website van een bank. Beperk je ook niet tot alleen de website van je huisbank. Als je tot een goed voorstel wil komen, dan moet je zoveel mogelijk banken met mekaar vergelijken. Alleen zo krijg je een hypotheek met de laagste kosten. Want als je een woning koopt dan kan het bedrag nogal oplopen. Voor een normaal huis met tuin betaal je al snel 200.000 euro. Dat moet je dan gaan lenen en als er nog werken moeten gebeuren kan je dat bedrag extra lenen, of eigen kapitaal gebruiken. In ieder geval zal het een grote hap uit je budget nemen en dan is vergelijken dus wel een goed idee.

Het percentage van kosten hangt af van de quotiteit. Dit wil zeggen hoeveel je moet lenen ten opzichte van de waarde van de woning. Leen je alles, 100% van de aankoopprijs dan wil dat zeggen dat je eigen middelen moet voorzien om de notaris kosten te betalen. Leen je minder, dan betaal je ook een deel van de aankoop van de woning met eigen geld. Er zijn ook oplossingen als je alles wil lenen, maar dit gaat je heel wat extra geld kosten. Dus best dat je begint met een bedrag in eigen handen. Bekijk dus goed wat je zelf hebt en hoeveel je wil lenen. Dit zal ook meespelen in het kostenpercentage van de hypotheek.

Ga dus met al je cijfers aan de slag en bereken via de website van een bank. Heb je uiteindelijk een aanvaardbaar voorstel, dan kan je afspraak maken met de bank zelf. Ga niet over één nacht ijs en neem je tijd om een beslissing te nemen. Alleen zo kan je met een heldere geest aan dit avontuur beginnen. Bespreek alles goed ter plekke met de bankbediende. Durf ook te onderhandelen als je zelf sterke papieren hebt. Een bank ziet een klant met veel eigen middelen graag komen, dus ga zeker het gesprek aan.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.