Zo kan je snel en eenvoudig de maandlasten van je lening berekenen!

Een lening berekenen hoeft niet zoveel tijd in te nemen. Herinner je de bankkantoren nog voor het internet tijdperk. Je stond aan te schuiven aan het loket en soms kon dat lang duren. Die tijden zijn gelukkig achter de rug en je kan nu via het internet zelf aan de slag. Een hypotheek lening is een verhaal van langere duur, er komt heel wat bij kijken. Een bank moet je dossier kunnen bestuderen en berekenen of je een goede kandidaat bent. Dat hangt dan weer af van je inkomsten en uitgaven op de moment van aanvraag. Lees het artikel verder om alles te weten te komen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Hoe kies je een geschikte bank uit? De lijst is namelijk vrij lang geworden van banken die leningen aanbieden. In belgië alleen al kunnen het er wel 20 zijn. Je zal ze niet allemaal bij naam kennen. Maar er zijn wel enkele gevestigde waarden die je wel kent. En daar kan je al mee beginnen. De grootbanken die al jaren actief zijn hebben ook een grote klantenbasis. Reden te meer om daar eens te informeren voor een hypotheek lening. Je surft naar hun website en zoekt naar de juiste pagina waar je een berekening kan uitvoeren. Daar voer je de gevraagde gegevens in zoals het bedrag dat je wenst te lenen en de duurtijd van de lening. Aangezien het bij een hypotheek anders in mekaar zit kan het ook zijn dat je een bedrag van eigen middelen moet ingeven en het percentage dat je wenst te lenen van de aankoopprijs. Dat laatste heeft de quotiteit. Minder dan 100% wil zeggen dat je zelf spaarcenten hebt en deze zal gebruiken bij de aankoop. Precies 100% dan leen je het volledige aankoopbedrag, maar bekostig je de notariskosten zelf. En meer dan 100% dan leen je zowel aankoopprijs als notariskosten bij de bank. De laatste optie is dus voor mensen met geen spaargeld, maar banken zijn niet echt happig om op die manier nog een lening te geven.
Dus minstens moet je het geld voor de notariskosten in eigen handen hebben om een hypotheek lening te kunnen verkrijgen. Dat staat niet altijd op de website van een bank te lezen, maar je kan deze informatie in een verkennend gesprek met de bank wel te weten komen. Via de website kan je een eerste stap zetten om de maandlasten van een hypotheek te berekenen. Dat kan aan de basis van het aankoopbedrag, tijdsduur lening en eventueel de quotiteit.
Het voordeel van via het internet op zoek te gaan is dat je meerdere banken op korte tijd kan vergelijken. Je hoeft dus niet direct naar een bank, maar zoek gewoon via de websites. De tools zijn er, je kan vanuit je eigen huis aan de slag. Je bent ook tot niets verplicht, een berekening is geen contract en er zal je niemand komen lastigvallen hierover.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.