Zo kan je snel en eenvoudig de hoogte van je hypotheek berekenen!

Er is een snelle en doeltreffende manier om een hypotheek te berekenen. Mocht je hier nog niet van op de hoogt zijn, dan doe je er goed aan om dit artikel volledig te lezen. Het is namelijk zo dat het internet ook op dit vlak veel voordeel kan bieden. Niet alleen omdat je makkelijk een berekening kan uitvoeren, maar je kan ook tal van banken met elkaar vergelijken. Je kan aan de slag via de website van een bank en in geen tijd heb je een berekening voor de hoogte van een hypotheek.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Heb je nog tijd om na een drukke dag even naar een bankkantoor te gaan en een gesprek te beginnen met een bankbediende? Mocht je al tijd hebben, dan moet je geluk hebben om nog een kantoor te vinden dat na 16u geopend is. Ook al is er soms avonddienst, het komt je niet altijd uit. We lezen ook vaker dat tal van kantoren sluiten, net omdat iedereen zijn bankzaken zelf kan beheren via het internet. Maak het jezelf makkelijk en neem de eerste stap richting een hypotheek via de website van een bank. Start eventueel bij de bank waar je al je bankzaken al hebt lopen. Zij kennen je en omgekeerd. Zo heb je een basis om mee te beginnen en kan je gaandeweg verder vergelijken.

De online tool om de hoogte van een hypotheek te berekenen ziet er vrij eenvoudig uit. Je moet een bedrag in geven, de aankoopprijs van de woning en het aantal maanden kiezen. Daarnaast heb je ook de optie om je eigen kapitaal te vermelden. Dat kan belangrijk zijn voor de bank, zo weten ze hoeveel spaarcenten je hebt. Ook dat heeft belang in de uiteindelijke kosten die je zal moeten betalen. De quotiteit is het bedrag dat je leent ten opzichte van de aankoopprijs. 100% wil zeggen dat je de volledige aankoop leent, maar de notariskosten zelf kan betalen. Minder dan 100% dan betaal je een deel van de aankoop met eigen middelen. Meer dan 100 % dan leen je zowel aankoop als notariskosten. Hoe meer eigen middelen hoe liever een bank het zal hebben, dat wil zeggen dat er voldoende spaargeld aanwezig is.

Hoe meer geld je zelf kan investeren hoe lager de rente zal zijn bij de hypotheek. Een bank moet dan minder aan jou lenen en je geeft zekerheid omdat je al een bedrag hebt staan. Dat kan je gebruiken om in mindering te brengen van de aankoopprijs en de rest lenen.
Je kan deze manier gebruiken om bij meerdere banken een berekening te maken. Zo kom je tot een vergelijk en heb je snel de bank gevonden met de beste voorwaarden. Hoe minder kosten je moet betalen, hoe beter natuurlijk. Zeker bij een hypotheek, want die kosten kunnen nogal oplopen door het hoge bedrag en duurtijd van de lening.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.