De lening van je huis berekenen? Fluitje van een cent!

We leven in een wereld waar alles snel moet gaan. Dankzij het internet kunnen we heel wat diensten en producten aankopen en vaak de volgende dag laten leveren. Dat is nu eenmaal het gemak dat we krijgen en we willen dit op andere vlakken ook zo. Om een lening voor je huis te berekenen kan het zelfs nog sneller. Je hoeft niet naar een bankkantoor te gaan om een berekening te krijgen, open je PC thuis en ga aan de slag.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Banken hebben de weg van het internet al even gevonden. Ze zetten het volop in om bestaande klanten hun diensten te laten beheren, maar ook om nieuwe klanten te lokken. Het bereik via websites en sociale media is zo groot, dat je het wel moét inzetten als onderneming de dag van vandaag. Het gaat zelfs zo ver dat bankkantoren sluiten net omdat er geen bankbediende meer nodig is om klanten te helpen met bijvoorbeeld een bankoverschrijving. Of dat een goede evolutie is laten we in het midden. Maar de voordelen om een lening te berekenen, zijn wel voordehandliggend. Een woning kopen is een grote investering, normaal doe je zomaar één in je leven. Doe het dan goed en bereken alles online.

Een lening voor een huis berekenen doe je dus als eerste stap online. Kies een bank uit die je kent, eventueel je huisbank. Klik door naar de pagina om leningen te berekenen en begin eraan. Je zal zien dat je een bedrag moet invoeren en het aantal jaren van afbetaling. Hoe langer je leent hoe lager het maandbedrag maar ook hoe meer kosten je zal moeten betalen. Hoe korter de termijn hoe interessanter naar kosten toe, maar dan is je maandbedrag ook een pak hoger. Hier moet je zelf de knoop doorhakken. Let op, zo een eerste berekening is nog maar een indicatie, het is geen verplichting naar de bank toe. Om een lening voor een woning definitief aan te vragen ga je best naar een bankkantoor in de buurt.

Nog in te voeren is de eigen inbreng. Het kapitaal dat je zelf op je spaarrekening hebt staan om te investeren in de aankoop van de woning. Zo kan de bank de quotiteit berekenen. Dit percentage geeft aan hoeveel kapitaal je zelf investeert ten opzichte van de aankoopsom. Heb je eigen spaarkapitaal dan heb je een quotiteit lager dan 100%. Heb je net genoeg om de notariskosten te betalen dan leen je 100%. En moet je zowel aankoopsom en notariskosten lenen, dan is je quotiteit hoger dan 100%. Er zijn niet zoveel banken die de laatste optie nog toestaan.
De online berekening kan je bij meerdere banken uitvoeren om een idee te krijgen van de kosten op die lening. Het gaat vaak over een groot bedrag, dus best dat je zoveel mogelijk vergelijkt, om de laagste kosten en de beste voorwaarden te pakken te krijgen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.