Opgelet: vergeet dit niet bij het berekenen van je hypotheeklasten!

Een hypotheek aangaan om een woning te kunnen kopen, je kan haast niet zonder. En dan nog heb je een deel spaargeld nodig om de notaris kosten en dergelijke te kunnen betalen. Maar eer je daar bent moet je natuurlijk bekijken wat de mogelijkheden zijn en de lasten die erbij komen. Het gaat niet enkel over de aankoop van je woning, maar ook over het ganse financiële plaatje. Met deze tips kan je zo aan de slag en weet je direct waar je voor staat.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Een woning kopen, alleen of met je partner is een ganse gebeurtenis. Bij een eerste keer, is het een stap in het donker. Zorg voor een goede notaris die je alle informatie kan geven en bijstaan waar nodig. Spreek ook met je ouders of vrienden, die al meer ervaring hebben hierin. Zo leer je bij hoe je de onderhandeling kan aangaan met de verkopers en hoe je in een bank je dossier kan voorleggen. Bij het aangaan van een hypotheek is een bank vooral geïnteresseerd naar de inkomsten en uitgaven. Het is namelijk zo dat je tot 1/3e van je inkomsten kan uitgeven aan alle leningen samen. Als je samen met je partner leent dan is dat een vrij groot bedrag. Bij een aanvraag van een hypotheek zal een bank dus deze cijfers willen ontvangen, zodat ze kunnen bekijken of je wel een lening kan krijgen of niet. Dat is de eerste stap. Zorg dus dat je dit gesprek al gehad hebt voor je naar huizen begint te kijken. Anders kan je een bod uitbrengen en bij aanvaarding in de problemen komen, mocht de bank de lening weigeren.

Vergeet niet om zoveel mogelijk banken met mekaar te vergelijken. Waarom? Omdat je dan zal zien hoeveel de banken kunnen verschillen als het aankomt op de lasten van een hypotheek. Banken zijn ook op zoek naar zoveel mogelijk winst en dat doen ze door hypotheek lasten in rekening te brengen. Hoeveel die precies zijn hangt natuurlijk af van enkele factoren. Zoals het bedrag dat je leent, de termijn die je kiest, de quotiteit van je lening en dergelijke meer. Enkele belangrijke zaken dus die je goed moet bekijken om de lasten van een hypotheek te berekenen.

Je moet dit niet zelf doen, je kan ook hiervoor terecht bij de website van een bank. Daar heb je een pagina waar je de hypotheeklasten kan berekenen. In enkele seconden tijd heb je al een bedrag voor je staan, welke je elke maand moet afbetalen. Dat bedrag is kapitaal en lasten in één. Blijf zoeken tot je de beste voorwaarden voor een hypotheek gevonden hebt. En dat is wanneer je het minst lasten moet betalen.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.