De rente berekenen van je lening, hoe begin je daaraan?

Geen lastige wiskunde berekening is hier nodig. Wel een handige tool die je online kan raadplegen. De rente van een lening staat voor de kosten die je moet betalen als je geld leent bij een bank. Een bank zal immers kosten aanrekenen als jij daar een dienst afneemt. Dat is hun winstmodel, de diensten die je hebt, daar betaal je voor. Je hebt waarschijnlijk nog nooit moeten betalen voor informatie in een bank. Ze verdienen pas als jij een zichtrekening, lening of bankkaart afneemt.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Maar nu gaan we even focussen hoe jij kan verdienen aan een lening. Het gaat nog steeds om geld lenen en de kosten daarop betalen. Maar jij als nieuwe klant kan alle banken vergelijken en de lening kiezen met de laagste kosten. Zo hou je toch nog wat centen in eigen zak. Die kan je sparen voor andere uitgaven. Als eerste stap kies je enkele banken uit waar je een lening simulatie wil uitvoeren. Je zal snel zien wat de kosten precies zijn. Vergeet ook je eigen huisbank niet, het kan zijn dat zij ook een mooi aanbod hebben. Indien niet, moet je ook niet wachten om je lening elders aan te vragen. Je hoeft daarom niet al je diensten mee te verhuizen. Je kan nu zeer makkelijk meerdere banken hebben waar je een zichtrekening, bankkaart en lening hebt. Behalve bij een woonlening kan het zijn dat je de vraag krijgt alles bij één bank onder te brengen.

De lening simulatie zelf om de rente te berekenen is echt zeer eenvoudig gehouden. Je hoeft enkel een bedrag in te voeren en de maanden te kiezen voor afbetaling. In een klik heb je het bedrag van maandelijkse afbetaling voor je staan. Hier zit kapitaal en rente in. Dat betaal je in een keer af per maand. Makkelijker kan dus haast niet. Toch niet tevreden met dat resultaat, dan kan je op zoek gaan naar een andere bank, waar de kosten lager zijn. Het zou gek zijn om te veel te betalen voor een lening. Hou het geld beter in je eigen portemonnee.

Het JKP of jaarlijks kosten percentage staat bij elke berekening vermeld. Zo zie je direct hoe hoog de kosten zullen oplopen. En ook de verdeling tussen kapitaal en rente zijn zo handig te bekijken. Heb je eindelijk een goed voorstel gevonden, dan kan je de lening ook al aanvragen via de website van de bank. Dat gaat in enkele stappen. De eerste is dat je al je gegevens invult en doorstuurt. Een volgende stap is je inkomsten en uitgaven doorgeven aan de bank. Op basis van die gegevens kunnen ze berekenen wat je mogelijkheden zijn. Je kan niet oneindig veel geld lenen, als de bank merkt dat je problemen zal hebben met de terugbetaling, kan de aanvraag geweigerd worden.
De volgende stap is dat je

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.