Snel je hypotheek berekenen met onze online calculator!

Een woning kopen kan je heel wat kopzorgen geven. Het is een avontuur waar je goed van alles op de hoogte moet zijn. Ook om een hypotheek te berekenen neem je best even wat tijd. Er is heel wat te weten en met het groot aantal aanbieders zie je door de bomen het bos niet meer. Maar begin stap voor stap, via dit artikel geven we je enkele tips mee die je kunnen verder helpen. Een eerste stap is een hypotheek online berekenen, hoe begin je eraan en wat kan je ervan verwachten?

Bereken hier de goedkoopste leningen!

Gelukkig staat er heel wat informatie te lezen op het internet, zodat je niet te lang zorgen moet maken. Als je op zoek bent naar een woning dan komt er heel wat op je af. Niet alleen de zoektocht naar een huis of appartement, maar ook de financiële kant. Die moet volledig in orde zijn om de aankoop in orde te kunnen maken. En de bank zal hier vrij streng op toezien. Je leent immers een groot bedrag en dat wil de bank via afbetaling volledig terug zien. Dus zorg dat je zelf een sterk dossier hebt, dat wil zeggen voldoende inkomsten en geen noemenswaardige uitgaven. Andere leningen kunnen wel nog, maar je mag maar 1/3e van je inkomen uitgeven aan alle leningen samen. En een hypotheek neemt de grootste hap uit je budget natuurlijk.

Bereken in de eerste stap via het internet wat je kan lenen voor een hypotheek. Elke bank van een website bevat een online calculator waarmee je snel een resultaat kan berekenen. Voer een bedrag in dat je wenst te ontlenen en geef de duur van de lening aan. Dit zijn al twee gegevens die nodig zijn. Het kan zijn dat je ook eigen middelen en waarde van de woning moet opgeven. Zo kan de calculator berekenen wat je quotiteit is. Dat is het percentage dat je leent t.o.v. de waarde van de woning. Vaak is dat 100% of minder. Leen je meer, dan leen je ook de notaris kosten erbij, dan betaal je hogere kosten. Niet elke bank doet dit nog. Dus je moet een deel eigen kapitaal voorhanden hebben. Met dat kapitaal kan je dan de notaris kosten betalen en eventueel nog renovatiekosten. Mocht dat nodig zijn.

Een hypotheek berekenen kan dus online, maar nog beter is om zoveel mogelijk banken op deze manier te vergelijken. Alleen zo zal je tot een resultaat komen, een hypotheek met de laagste kosten. Aangezien de aankoop van een woning een groot bedrag is zoek je best naar de goedkoopste aanbieder op dat moment. Zo leen je meer kapitaal en minder kosten af. En kan je ook hoger bieden op een woning. Het heeft allemaal zijn redenen natuurlijk. Eens je een goed aanbod gevonden hebt kan je een gesprek plannen met een bankkantoor en daar alle plannen goed bespreken.

Bereken hier de goedkoopste leningen!

You may also like...

Let op: geld lenen kost ook geld.